kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۱۳۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۲
وزیر نیرو خبر داد

رشد 200 درصدی مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک ‌سال 

 
 
 
 
وزیر نیرو گفت: سطح مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل، رشد 2۰۰ درصدی داشته است و امید داریم در ماه‌ها و سال‌های آینده تداوم پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی‌اکبر محرابیان در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان اظهار داشت: هدف‌گذاری‌های ما در سال اول دولت سیزدهم طبق برنامه پیش رفته است و طی این یک سال شاهد سه برابر (رشد 200 درصد) شدن روابط و همکاری‌های طرفین شدیم. هدف‌گذاری‌ها برای آینده نیز 500 میلیون دلار است و امید است طی دو سال آینده شاهد افزایش حجم روابط باشیم.
او، نکته بارز پانزدهمین اجلاس را حضور یک هیئت از عالی‌رتبه‌ترین مقام‌های دو کشور در آن دانست که از بخش‌های مختلف آب، انرژی و فرهنگی است.
وزیر نیرو با اشاره به اهتمام و تمرکز دولت سیزدهم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و فراهمسایه افزود: با روی کارآمدن دولت سیزدهم و سیاست این دولت مبنی بر توسعه و گسترش تعاملات با کشورهای همسایه، شاهد این بودیم که تاجیکستان اولین کشوری بود که آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور ایران به آن سفر کرد.
محرابیان ادامه داد: در پی برگزاری اجلاس‌های دوجانبه با رئیس‌جمهور ایران، هشت سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید و تاکنون 14 کمیسیون مشترک بین دو کشور ایران و تاجیکستان برگزار شده است. از آخرین اسناد همکاری امضا شده بین دو طرف می‌توان به امضای 17 سند همکاری در سفر عالیجناب رحمان؛ رئیس‌جمهور تاجیکستان به تهران اشاره کرد.
او، مهم‌ترین همکاری‌های بین دو کشور را در حوزه انرژی و فنی و مهندسی عنوان کرد و افزود: در این زمینه درخصوص احداث نیروگاه برق‌آبی در تاجیکستان برنامه‌ریزی شده و استفاده حداکثری از پتانسیل شرکت‌های ایرانی در این زمینه مدنظر قرار گرفته است و در این زمینه شاهد همکاری شرکت‌های ایرانی برای احداث نیروگاه برق‌آبی راغون در کشور تاجیکستان هستیم.
تجربه خوب تاجیکستان از همکاری با ایران
وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان هم با اشاره به اینکه همکاری سازنده‌ای بین دو کشور آغاز شده است، افزود: مناسبات بین دو کشور تنها در بخش اقتصادی نبوده و در زمینه فرهنگی و تاریخی هم گسترده شده و امضای ۱۷ سند در همین راستا انجام شده است.
«دلیر جمعه» با بیان اینکه تاجیکستان از سرمایه‌گذاری با طرف‌های ایرانی تجربه خوبی دارد، ادامه داد: نیروگاه برق‌آبی سنگ‌توده با همکاری ایران احداث و راه‌اندازی شده است. با همکاری ایران و ظرفیت موجود در تاجیکستان می‌توانیم برق آسیای مرکزی و آسیای جنوبی را تامین کنیم.